top of page

OMGEVING

 

In de directe omgeving is vanalles te doen. Er is in het huis een uitgebreide informatiemap aanwezig met suggesties. Populaire trekpleisters zijn bijvoorbeeld:

  • Montignac, met de grotten van Lascaux

  • Het imposante kasteel Hautefort

  • Het middeleeuwse stadje Sarlat La Caneda

  • Het Venetië van Frankrijk: Brantome

  • De sfeervolle stad Perigueux

  • Grote stad Brive la Gailarde

  • Les Eyzies de Tayac

  • La Maison Forte de Reignac

  • Bergerac met vliegveld

Lascaux 4, website link
Lascaux
 
De wereldberoemde grotten van Lascaux zijn op 20 min afstand. Deze trekpleister is uitgegroeid tot een spectaculair prehistorisch experience centre.
In een ondergronds belevingscentrum wordt u 2.5 uur lang ondergedompeld in de belevingswereld van onze verre voorouders. 
Er wordt gewerkt met de modernste virtual reality technieken en een natuurgetrouwe atmosfeer waarbij zelfs de luchtvochtigheid en akoestiek nagebootst zijn.
Meer Thenon aan waterkant
Meer Thenon
RECREATIEMEER BIJ THENON
 
Het dorpje Thenon ligt op enkele minuten rijden waar zich ook een vismeertje bevindt. In de zomer is het kleine restaurantje aan het water geopend waar vaak gezellige avonden zijn met live muziek.
Montignac
zwembad van Azerat
DE VEZERE
 

De valleien van de Vézère zijn niet voor niets door UNESCO als mondiaal erfgoed geclassificeerd. Naast genieten van de fantastische uitzichten, kunt u bijvoorbeeld ook zwemmen, vissen en kanoën. U kunt zelfs een tocht per paard maken door de Vézère!

ZWEMBAD EN TENNISBAAN
 

Naast het zwembad op het domaine kunt u voor schappelijke prijzen gezellig vertoeven in het openbare zwembad van Azerat. De naastgelegen openbare tennisbaan van Azerat is zelfs gratis toegangelijk. 

20200910_173330.jpg
PAARDRIJDEN

Voor liefhebbers van paardrijden of degenen die deze activiteit willen leren, is er dichtbij een manege die paardentochten organiseert. 

Tijdens de ritten door de bossen en rivieren vertelt de (Nederlandstalige) instructeur de bijzonderheden die door de eeuwen heen de Dordogne hebben gemaakt tot wat zij nu is. 

Tennisbaan van Auriac
De openbare tennisbaan van Auriac is ook een prima locatie om een balletje te slaan...
Tennisbaan Azerat
Le Grand Roc
Buffel
BOOMKLIM PARK
In Thenon is het boomklimpark "L'Appel de la Forêt Parcours Aventure Dordogne" waar het hele gezin op eigen klim-niveau kan genieten.
LES EYZIES DE TAYAC
Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil, omschreven als wereldhoofdstad van de prehistorie, waar prachtige grotwoningen en schilderingen te zien zijn. Mensen leefden al in deze omgeving ruim 15.000 jaar geleden!
In dit stadje zijn verschillende terrasjes en restaurants te vinden met zicht op de indrukwekkende rotsen en restanten van deze oeroude bewoning.
Le Grand Roc
LE GRAND ROC
In de door UNESCO als mondiaal erfgoed geclassificeerde vallei van Vézère ligt ook Le Grand Roc, waar een combinatie van grotten en sporen van onze voorouders te zien is. In de grotten vindt u stalagmieten en stalagtieten, en zeldzame kristal driehoeken. Hier worden informatieve rondleidingen gegeven door o.a. een vriendelijke Nederlandse dame.
Druipsteen grotten bij le Grand Roc
TERRASSON- LAVILLEDIEU

Dit is een gezellig middeleeuws stadje aan de Vézère. Er zijn hier rondtochten te maken door de oude stad of een boottocht, en regelmatig gezelligee activiteiten. Ook zijn hier diverse restaurants. Van een eenvoudige pizzeria naar bovengemiddelde kwaliteit als Au P'tit Bonheur naar haute cuisine zoals de Moulin de l'Imaginaire en Mandragore
Terrasson Lavilledieu
Le Grand Roc
Druipsteen grotten bij le Grand Roc
Druipsteen grotten bij le Grand Roc
Druipsteen grotten bij le Grand Roc
La Maison Forte de Reignac
In deze vesting krijgt u goed beeld hoe onze pre-historische voorouders en de mensen in de middeleeuwen leefden.  
 
De vesting zelf is ruim 700 jaar geleden deels in de grotten gebouwd, op een plek waar meer dan 20.000 jaar geleden al bewoning was. Na meer dan 700 jaar is het kasteel bijzonder goed bewaard gebleven.
Binnen krijgt u een beeld van het leven in de Middelleeuwen en geeft de (Nederlandse) handleiding veel achtergrondinformatie.
Buiten leiden de trappen u langs de grotwoningen en heeft u een mooi uitzicht op de Vézèrevallei.
Druipsteen grotten bij le Grand Roc
Gouffre de Proumeyssac
 
In deze 54 meter diepe grot, ook wel de 'kristallen kathedraal' genoemd, zijn verschillende druipsteenformaties te zien die in een lichtshow aan u getoond worden.
In een 45 minuten durende rondleiding wordt er verteld over de ontdekking en het ontstaan van de grot. Er is een audiotour in verschillende talen te verkrijgen. Als u specifiek in grotten geïnteresseerd bent raden wij u de grot van Tourtoirac aan.
Buiten is een doepark voor kinderen waar op een speelse manier de werking van water kan worden ervaren. Evenals een speeltuin, wandelroutes en een restaurant. Hierdoor is het wel zeer geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen.
Druipsteen grotten bij le Grand Roc
Druipsteen grotten bij le Grand Roc
Druipsteen grotten bij le Grand Roc
Grotte de Tourtoirac
 
Wat ons betreft 1 van de mooiste druipsteen grotten. Via een onverharde zandweg, waarbij de grot wel matig staat aangeven bij de aflag, kom je bij een houten gebouw waarin een lift zit die je in enkele seconden diep onder de grond brengt.
De grot is groot en mooi verlicht met LED verlichting waarbij er naast een indrukwekkende hoeveelheid stalactieten en stalagmieten en verschillende excentrieken te zien zijn. Zo zagen we een vlinder, boor, grote haai en veel meer mooie vormen. 
Er is een relatief vlakke route van 300 meter aangelegd waarbij de loop van een ondergrondse rivier wordt gevolgd. Door de lift en de toegankelijke route is de grot ook goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Er zijn rondleidingen in verschillende talen, en ook een audiotour in het Nederlands. 
Druipsteen grotten bij le Grand Roc
Roque Saint-Christophe
 
In deze rotsen zijn sporen van bewoning aangetroffen van 55.000 jaar geleden. Deze rotsen kregen een vorm die natuurlijke bescherming bood door een proces van inslijting en erosie gedurende miljoenen jaren! De rivier slingert nog altijd onder de rotsen door, nu zo'n 40 meter lager. Er is informatie in meerdere talen, en er wordt een mooi beeld gegeven van hoe het leven er door de jaren is geweest. Vanaf de terrassen is er een mooi uitzicht over de rivier en de valei.
Druipsteen grotten bij le Grand Roc
Druipsteen grotten bij le Grand Roc
20200919_103341.jpg
Chateau Milandes
 
Een echte aanrader is ook een bezoek aan Chateau Milandes. Dit kasteel met rijke historie dateert uit de late middeleeuwen. Naast het bouwwerk ziet u binnen een tentoonstelling waarin het leven van Josephine Baker wordt verteld. Buiten is een prachtig aangelegde tuin met schitterende uitzichten. Daarbij wordt er gedurende het jaar op gezette tijden een roofvogelshow gegeven.
Landschap rond Domaine Laubaro
landschap rond Domaine Laubaro, Le Var
Landschap Le Var
Landschap Le Var
WANDEL EN FIETSROUTES

In directe omgeving kunt u ook verschillende wandelroutes lopen of fietstochten maken door het glooiende landschap met mooie uitzichten. U komt hierbij langs bossen, zonnebloemvelden en wijngaarden waarbij u vele soorten vlinders, hertjes en prachtige (roof) vogels kunt tegenkomen, of de schapen van de buurman. Ook de frisse lucht en geuren die ieder moment van de dag weer anders zijn maken de beleving compleet.
VLINDERSOORTEN

Tijdens het verblijf van vogelaar en vlinder expert Kees Scharringa bleek hoe talrijk de vlinderpopulatie hier is. Hij heeft 35 verschillende soorten prachtig weten vast te leggen. 
bottom of page